blog-img

Apartamentele de tip studio sunt o apariție de dată recentă pe piața imobiliară din Republica Moldova. Și totuși, ofertele de acest gen apar tot mai des la diferite companii de construcții. Frecvența cu care se impun pe piață ne face să ne întrebăm ce reprezintă aceste apartamente în sine, prin ce se deosebesc de altele, care sunt avantajele și dezavantajele apartamentelor de tip studio? La acestea și alte întrebări, ne propunem să găsim răspunsuri în articolul ce urmează.

Ce?

Apartamentul studio este un bun imobil locuibil, a cărui suprafață presupune lipsa oricăror pereți despărțitori, excepție fiind camera de baie. Într-un asemenea apartament dormitorul, bucătăria și livingul nu sunt separate în mod distinct. Diferențierea pe zone, în schimb, este posibilă prin intermediul unor soluții de design.

Unde?

Planificarea arhitecturală a suprafețelor locative sub forma apartamentelor studio a luat naștere în SUA, anii 20 ai secolului trecut. Ulterior proiectul a câștigat teren, răspândindu-se rapid în tot mai multe state, acum ajunge să fie popular și în Republica Moldova.

Cui se adresează acest tip de apartamente?

Apartamentele de tip studio și-au câștigat popularitatea în rândurile tinerilor din lumea artei. Ele sunt solicitate în societatea europeană de către tinerii care văd în acestea mai multe avantaje. În primul rând, un asemenea apartament oferă spațiu maxim și multă lumină. Acesta se potrivește de minune anumitor categorii precum: tineri necăsătoriți sau perechilor abia căsătorite. De asemenea, un asemenea spațiu locativ satisface cu ușurință nevoile persoanelor care duc un mod de viață activ și petrec foarte puțin timp acasă. Apartamentele studio se înscriu în clasa econom, având un preț redus în comparație cu apartamentele obișnuite, ceea ce le face atractive pentru cumpărătorii cu buget redus. Oamenii de creație se arată interesați de un astfel de spațiu, pentru că pot îmbina reușit locul de trai cu spațiul pentru creație.

Prin ce se deosebește apartamentul studio de unul obișnuit?

·                     Absența antreului;

·                     Combinarea bucătăriei cu sufrageria, deși e posibilă diferențierea prin evidențierea anumitor zone care par importante proprietarului, de exemplu una dintre acestea poate fi amenajată pe o platformă mai înaltă, în funcție de preferințele locatarului;

·                     Dormitorul nu se prezintă drept cameră separată.

·                     Interiorul apartamentului studio solicită soluții speciale pentru organizarea tuturor zonelor necesare și păstrarea unei structuri de ansamblu armonioase. Pentru aceasta deseori se apelează la serviciile unor designeri.

Care sunt avantajele unui apartament sudio?

·                     lipsa pereților despărțitori creează efectul de spațiu larg;

·                     posibilități multiple de utilizare eficientă a întregului spațiu locativ;

·                     se potrivește de minune pentru a primi musafiri și organizare de petreceri;

·                     are o acustică bună, favorabilă muzicienilor;

·                     posibilitatea de a crea un design personalizat, unic;

·                     prețul redus.

Care sunt dezavantajele unui apartament studio?

·                     lipsa intimității;

·                     mirosurile și sunetele se propagă în tot apartamentul;

·                     lipsa balconului;

·                     solicită soluții speciale de amenajare.

 

În ultimul timp oferta apartamentelor de tip studio este în creștere pe piața imobiliară din Republica Moldova. Evident, persoane cărora se potrivește un asemenea spațiu sunt în număr mare în orașul Chișinău, luând în calcul numărul tinerilor veniți din diferite regiuni ale țării, ale familiilor care încă nu au copii, sau ale persoanelor cu fire artistică.

Dacă un asemenea apartament ți-a trezit curiozitatea, nu ezita să consulți ofertele companiilor de construcții pe www.proiectenoi.md, sau apelează-ne cu încredere, la sigur vom găsi apartamentul la care visezi.

Compania „Top Just” SRL vă oferă experiența, consultanța și ajutorul său pentru asigurarea confortului Dumneavoastră.Publicat: 1 aprilie 2019

Comentarii