Top Just - Servicii Juridice și Imobiliare

Politica de confidențialitate și Cookie-uri

Introducere

      „Top Just” respectă identitatea și intimitatea D-voastră  și se angajează, cu responsabilitate, să asigure confidențialitatea, protejându-vă datele personale sau orice informații  despre D-voastră, pe care le vom deține și le vom procesa legal, în consens cu necesitățile tranzacției, în timpul utilizării serviciilor noastre pe platformele https://topimobiliare.md/https://proiectenoi.md/, https://topjust.md/,  operate de SRL ,,Top Just”, înregistrată în Republicii Moldova, drept o companie în oferirea serviciilor juridice generale și imobiliare și a serviciilor juridice speciale în Republica Moldova, și nu numai, specializată și în intermedieri de alt gen, cum ar fi rezervări, ca activitate mai nouă pe piața autohtonă, dar deja populară în afara ei. Ținem să amintim că, în contextul unor necesități și exigențe legale ale companiei, putem modifica aceste politici din momentul în care vom opera anumite schimbări pe platformele noastre, în cazul în care vor interveni remedieri în legislație, unele schimbări tehnologice sau de alt gen; așadar, această politică este una temporară, flexibilă, ce poate fi modificată, la decizia „Top Just”, fără vreun anunț în prealabil, iar față de D-voastră avem rugămintea de a o consultați periodic, și în cazul în care nu sunteți de acord cu politica noastră de confidențialitate, vă rugăm să nu utilizați serviciile respective.

     Chiar dacă pe site-urile noastre o să vedeți vânzări  și rezervări, noi nu suntem o agenție de turism, nu punem la dispoziție transport, scopul serviciilor noastre este intermedierea în vânzări/rezervări online între proprietate sau parteneri și clienți ce doresc să cumpere un imobil sau să închirieze/rezerve pe un termen scurt un apartament/hotel. Compania este specializata și înregistrată ca prestator de servicii juridice și imobiliare, ce ține de vânzări, închirieri. Din aceste considerente, având anumite specializări în domeniul juridic și imobiliar am intenționat lansarea unui serviciu nou Vânzări / Rezervări.

În vederea asigurării confortului D-voastră, vă ajutăm să cumpărați un imobil sau să-l închiriați de la persoane fizice și juridice, sau să rezervați  pe durata unor rezervări sejururi scurte și pe termen mai lung, atunci când mergeți într-o nouă destinație. Totodată vă anunțăm că suntem in primul rând o companie juridica, dar nu o agenție imobiliară clasică, pe https://topimobiliare.md/, topjust.md, nu publicăm doar proprietățile ce le contractăm dar și de la companii de construcții pe proiectenoi.md, persoane fizice, agenții imobiliare.

     Respectăm principiul echității, nu facem deosebire între nimeni, sub nicio formă, de aceea nu vom oferi servicii numai pentru o anumită categorie de persoane, întrucât oricine trebuie să aibă acces la prețuri bune, echitabile, avantajoase, chiar mai bune decât la furnizor, de aceea, creăm oferte pentru orice buzunar, de la cel cu buget redus - la categoria de lux. Orice relație contractuală se va efectua doar cu contractanții noștri, orice vânzare/închiriere/rezervare este fără comisioane, orice vânzare intermediată de noi are comision 0 %  de la cumpărător, fapt pe care nu-l putem garanta la vânzări și pentru partenerii noștri. Totuși uneori echipa noastră poate asista la vânzări, poate reprezenta orice persoană in baza unui contract de prestări servicii contra cost.

 

     Informații referitoare la unele  datele personale

Pentru a beneficia de toate facilitățile, la administrarea rezervărilor sau a vânzărilor, când veți efectua o solicitare la un serviciu juridic sau imobiliar, rezervare sau veți adăuga o proprietate spre vânzare, sau o să doriți să efectuați o tranzacție imobiliară vi se vor solicita să vă logați cu Facebook sau Google . Veți avea posibilitatea ca toate datele să fie salvate și stocate, chiar dacă, la moment, nu aveți vreo proprietate în vânzare, deschiderea unui cont de utilizator, ale cărui date, la necesitate, le veți  putea schimba, vă vor fi utile pentru eventuale vânzări și rezervări, pentru anumite solicitări și mesagerie, precum și alte servicii. Noi putem solicita unele informații, chiar dacă nu ați efectuat o amplasare a proprietății pe site sau nu ați efectuat o rezervare, cum ar fi adresa IP, setările pe care le operați, limba aleasă de D-voastră, detalii despre localitatea de unde utilizați site-ul. Uneori, la cererea Proprietății, Partenerilor, pe site-ul lor sau a nostru, drept o condiție pentru rezervare, vi se va cere să verificăm profilul personal cu ajutorul unei rețele de socializare: Facebook, Google sau altă rețea, să încărcați pe site-ul web un act oficial de identitate, adresa de e-mail etc., în schimb, veți primi statut conform rețelei D-stră de socializare, care apoi poate fi modificată. Noi nu prelucrăm sau stocăm date cu caracter personal , ca excepție când există o intenție de vânzare-cumpărare/ închiriere , alte situații, când există suspiciunea spălării banilor conform legislației in vigoare a R. Moldova. Toate datele pe care D-voastră le amplasați  pe platformele noastre sunt amplasate doar la dorința D-stră și aveți o relație directă cu clienții D-stră.

 

Acordul privind prelucrarea datelor personale la categoria servicii  Vânzări

 SRL ,,Top Just” este o companie ce oferă servicii juridice, servicii juridice imobiliare vânzări/cumpărări și închirieri imobiliare. Pentru a presta un serviciu cu succes la  categoria vânzare, „Top Just”, în majoritatea cazurilor, este obligată, înainte de a efectua o tranzacție, să verifice dacă proprietatea este reală, dacă nu sunt anumite restricții, în caz că acestea există, să aducă faptul la cunoștință persoanei interesate, de asemenea, să verifice identitatea persoanei, statutul și integritatea acesteia, dacă este proprietar sau împuternicit, toate operațiunile au scopul de a evita fraudele sau de a înștiința părțile despre proprietatea propusă spre vânzare sau închiriere. Totodată, aducem la cunoștința D-voastră că noi, SRL ,,Top Just”, nu vom stoca pe site datele, nu vom prelucra acele date care nu sunt obligatorii sau nu prezintă importanță pentru cabinetul personal la momentul înregistrării pe site, dacă partea nu intenționează să încheie un contract, dar este utilizator simplu sau alte situații, conform legii în vigoare.

Prin intermediul platformeilor noi propunem utilizatorilor care accesează site-ul nostru, respectiv, celor care vor să vândă sau să închirieze o proprietate, să obțină statutul de „Partener”. În acest scop, înainte de toate, vom cere acordul deliberat de a stoca informația necesară, inclusiv să o prelucrăm, în situația în care se dorește o colaborare, vom solicita semnarea un contract de prestări servicii pentru a vinde/închiria o proprietate/mai multe, pentru a adăuga oricând pe site-ul nostru proprietăți spre vânzare sau închiriere și prezentarea declarației că sunteți proprietar, Companie de Construcții sau Agenție Imobiliară.

      În cazul în care utilizatorul platformei este de acord cu Termenii și Condițiile noastre, acceptă comisioanele și pachetele propuse, va beneficia de mai multe facilități: va putea adăuga el însuși proprietăți spre vânzare sau închiriere, având statut de persoană verificată, reală, mărindu-și, astfel, vizibilitatea și credibilitatea. La dorință, se pot încheia contracte de prestări servicii  cu „Top Just” și la distanță, adică on-line, acceptând Termenii Generali, beneficiați și de reduceri, iar în final, prin intermediul nostru, se încheie o tranzacție în calitate de Proprietar sau Partener. Dacă utilizatorul simplu dorește să devină Partener, acesta, benevol, își dă acordul pentru a deveni ,,Utilizator Verificat” și poate, ulterior, să posteze pe site  sau alte proprietăți.

       Nu se necesită neapărat consimtământul persoanei care intenționează să vândă sau să dea în locațiune, în unele cazuri, ține de obligația SRL „Top Just” de a prezenta o informație veridică pentru clienți, înainte de semnarea unor contracte, iar subiectul face parte implicit din acest contract, fie vânzător/cumpărător sau locator. 

     În final, pentru a beneficia de oportunitățile oferite de statutul ,,Partener”, utilizatorul este informat de „Top Just” că datele cu caracter personal oferite de el vor fi tratate confidențial, atât în conformitate cu Directiva 95/46/CE a Parlamentului și a Consiliului European din 24 octombrie 1995 despre protecția persoanelor fizice, în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestora, transpusă și prin Directiva 2002/58/CE a Parlamentului și a Consiliului European din 12 iulie 2002 privind prelucrarea datelor personale și protejarea confidențialității în sectorul comunicațiilor publice (Directiva asupra confidențialității și comunicațiilor electronice), cât și prin Legea Republicii Moldova nr.133 din 08.07.2011 privind protecția datelor cu caracter personal, Modificată LP 134 din 17.06.16, MO 245-246/30.07.16 art.515; în vigoare 01.08.16.

       Datele vor fi stocate numai pe perioada necesară îndeplinirii obligațiilor contractuale,  până își vor pierde actualitatea, vor fi șterse de D-voastră sau în limitele stipulate de legislație.

       Datele personale vor fi stocate și prelucrate de SRL ,,Top Just” conform acestui acord, în conformitate cu legea în vigoare și numai în scopul activității prestate, fără a fi dezvăluite unei terțe persoane, iar dacă se vor  dezvălui,  numai în baza unui temei justificat.

      Va puteți exercita drepturile ce țin de intervenția asupra datelor cu caracter personal conform Legii 133/2011, iar noi vom rectifica, vom actualiza sau chiar vom radia datele cu caracter personal, mai puțin în cazurile în care au fost lezate unele drepturi ale unor terțe părți sau ar putea fi, eventual, lezate. În cazul în care veți dori să încetăm păstrarea datelor D-voastră, vă rugăm să ne scrieți la e-mail: [email protected]

 

 Servicii juridice și auxiliare.

Serviciile juridice și auxiliare pot fi prestate de noi sau de parteneri .

Compania „Top Just” este o companie care Oferă Servicii Juridice generale de la dobândirea cetățeniei pâna la inițierea și administrarea unei afaceri și servicii juridice imobiliare, în Reprezentare, Vânzarea sau Închirierea Imobilului Dumneavoastră.

Nu toate serviciile juridice pot fi prestate de Top Just SRL, toate persoanele care se vor adresa prin intermediul site-lor noastre pot fi indreptați la partenerii noștri. Noi răspundem material doar de serviciile oferite nemijlocit prin contract de prestări servicii cu compania noastră. Nu putem răspunde nici intr-un fel față de serviciile oferite de parteneri , indiferent ce servicii sunt oferite , imobiliare, juridice sau de contabilitate, altele. Vă rugăm să concretizați prestatorul care vă oferă serviciul dat , iar dacă se va adeveri că serviciul nu este prestat calitativ apelați la suport clienți .Dacă partenerul  nu elibereză factura fiscală , nu apelați la serviciile prestate, nu apelați la servicii  fără a semna un contract de prestări servicii .

 

Cum operează „Top Just” cu datele D-voastră personale din categoria Rezervări?

     „Top Just” nu utilizează , nu  le preia datele personale, în primul rând, pentru înregistrarea D-voastră pe site , dar vă va redirecționa către partenerii săi și pentru a vă crea un cont de utilizator, oferindu-vă dreptul de a administra acest cont pe platformele noastre sau a partenerilor, dar acest aspect nu este obligatoriu atunci când serviciul este oferit de parteneri, nu în ultimul rând,  pentru confirmarea rezervării la furnizorii noștri, pentru a adăuga o proprietate spre rezervare, anumite  fotografii, uneori, în scop de autentificare a identității D-voastră, în cazul în care Proprietatea solicită acest lucru pentru a efectua o rezervare. Veți profita din plin de toate ofertele speciale, iar deținerea statutului de Utilizator verificat plus efectuarea a mai mult de 3-10 rezervări pe site-ul web administrat de noi sau al partenerilor, vă oferă un statut aparte de Utilizator fidel, astfel veți beneficia de discount-uri preferențiale, create special pentru membrii Clubului nostru, a partenerilor. Suntem onorați să stăm la dispoziția confortului D-voastră, prestând serviciile noastre pe site-ul web, iar pentru o comunicare eficientă, rapidă și transparentă, îndeosebi pentru comoditate și siguranță, sunt necesare datele pe care vi le solicităm noi sau partenerii.  Noi încercăm, prin orice modalitate, să explorăm toate oportunitățile  pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor și pentru a preveni  fraudele sau orice activități ilegale.

      Partenerii vor colecta datele D-voastră în scopul de a vă ajuta în variate situații, prin Suport  Clienți, pentru a identifica o rezervare potrivită sau pentru a răspunde la anumite întrebări ori a vă oferi informații despre rezervarea dorită. De asemenea, utilizarea datelor D-voastră este importantă pentru comentariile pe care le veți face, la solicitarea noastră, prin e-mail, exprimându-vă opinia, apreciind modul de rezervare și calitatea serviciilor prestate.

     Vă rugăm să rețineți că, la efectuarea rezervării, partenerii vor  folosi datele D-voastră în activități de marketing, vom expedia noutățile, ofertele, desigur, având consimțământul D-voastră. Aveți tot dreptul să renunțați la noutățile trimise cu regularitate  prin e-mail. În anumite cazuri, putem să vă expediem oferte individuale, iar dacă nu veți finaliza o rezervare sau operațiune privind adăugarea unei proprietăți spre vânzare, vă vom invita, prin e-mail, să continuați sau să reluați operațiunea, la dorință. Ar putea exista și alte situații de marketing, în care vă vom ruga să faceți o evaluare, să vă exprimați părerea despre site-ul nostru sau al partenerilor, pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor sau în scopul detectării unor fraude. Drept modalitate eficientă de promovare a proprietăților, vom folosi în marketing și social – media, atunci când vă înregistrați cu ajutorul unei rețele de socializare. Astfel, veți avea posibilitatea de a publica și de a promova, la dorință, unele oferte și pe această cale.

     Un aspect esențial, pe unele site-uri ,  pentru înlesnirea viitoarelor rezervări și plăți, va fi posibilitatea salvării datelor cardului D-voastră de credit sau debit, ele vor fi în siguranță mereu, vor fi criptate riguros, acceptând oricând modificări sau ștergerea lor. Accesându-le vor fi vizibile numai ultimele 4 cifre, data și luna expirării.

 

 Comunicarea de date furnizorilor și partenerilor noștri

Există mai multe situații în care apare necesitatea de a transmite datele D-voastră furnizorilor sau partenerilor noștri. Spre exemplu: Proprietatea trebuie să vă contacteze în urma unei rezervări efectuate; „Top Just” solicită să vă informeze despre Proprietatea care vă interesează pentru cumpărare. În asemenea cazuri se cer numele și datele de contact, numărul de persoane pentru care se face rezervarea/închirierea, alte detalii în funcție de categorie, cum ar fi datele de card, pentru a garanta rezervarea.

Datele D-voastră ar putea fi folosite și atunci când faceți rezervări pe site-urile web ale partenerilor noștri.  Este necesar să vă familiarizați cu politica lor de acțiune, în cazul în care veți dori să efectuați o rezervare sau să cumpărați o proprietate prin intermediul lor. La solicitarea Autorităților competente, în  unele situații, conform legislației în vigoare, vom oferi datele în scopul prevenirii fraudelor, a spălării de bani sau a actelor teroriste.

 

Datele folosite la comentarii

     Efectuând orice tip de rezervare, vânzare,  apelând la serviciile vânzări imobile noi de la companii de construcții, în cazurile când se practică închirierea pe termen lung, vă vom invita, repetat, să comentați calitatea serviciilor sau pur și simplu , vom permite comentarea . Vi se va oferi posibilitatea să vă protejați datele personale, iar în cazul în care nu doriți să vă înregistrați, puteți să comentați pe platformele noastre, păstrându-vă anonimatul. Orice comentariu trebuie postat în conformitate cu Termenii și Condițiile de pe site-ul nostru, in caz contrar vor fi șterse fără preîntâmpinare.

 

Politica despre cookie-uri și utilizarea lor

     „Top Just” va folosi o cantitate mică de date, numite și Cookie-uri, pe care  website-ul nostru le plasează pe computerul D-voastră de pe site și le păstrează temporar sau le stochează pe hard-discul acestuia. Le vom folosi cu scopul ca, atunci când navigați de pe o pagină pe alta,  să fiți recognoscibil ca același utilizator, pentru a facilita reținerea preferințelor D-voastră, ce monedă sau limbă folosiți, ce tipuri de proprietăți căutați, doriți să cumpărați sau să rezervați etc.. Există cookie-uri temporare, care mențin unele informații, iar la ieșirea de pe site, ele dispar și cookie-uri permanente, care, doar la dorință, se șterg din browser-ul D-voastră.

     Am putea utiliza cookie-uri permanente prin intermediul Website Analytics pe unele pagini pe care le accesați, cu scopul de a analiza și de a colecta informații în interesul D-voastră local.

     Putem folosi aceste cookie-uri atât pentru publicitate, ca să îmbunătățim calitatea serviciilor noastre pe site, cât și pentru experiență în asigurarea preferințelor D-voastre.

 

Cum vă puteți administra securitatea, controla datele personale sau șterge Cookie-urile?

     În funcție de browser-ul folosit, cum ar fi Chrome sau Firefox, Explorer, puteți seta toate cookie-urile, puteți să le ștergeți sau să le modificați pe unele, aceasta nu înseamnă însă că, dacă vă veți dezabona de la o rețea de publicitate on-line, rețeaua dată nu va mai afișa publicitatea.

     Securitatea D-voastră va fi prioritară pentru noi și, conformându-ne legislației locale și a Uniunii Europene în vigoare privind protecția datelor identitare, vom aplica cele mai eficiente metode pentru prevenirea accesului neautorizat sau pentru folosirea nejustificată și ilegală a datelor personale. Partenerii  vor păstra datele cardului numai atât timp cât este nevoie pentru rezervare, iar când rezervarea este consumată, sistemul le va șterge automat. În cazul în care ați efectuat plata în avans, datele de card nu vor fi păstrate, decât dacă D-voastră ați decis să le păstrați în cabinetul personal și ați dat acordul expres, iar, la dorință, le puteți șterge oricând. Chiar dacă datele sunt depozitate, ele vor fi criptate.

   În cazul în care doriți să vă actualizați datele personale oferite de D-stră, vă dăm dreptul să le revizuiți oricând în contul personal sau, la cererea D-voastră, scriindu-ne la e-mail. Vom opera schimbările necesare sau vom redacta erorile la trimiterea unui act de identitate în copie, pentru conformitate, ca să verificăm identitatea D-voastră, în scopul de a preveni accesarea neautorizată. În subiectul cererii, vă rugăm să menționați: „cerere-date cu caracter personal”. La dorință, puteți anula oricând contul de utilizator din rubrica ,,Setări”, unele informații nu vor putea fi șterse imediat din sistem, în scopuri legale, pentru a preveni anumite fraude.

 

Mențiuni

    Vă aducem la cunoștință că, în scopuri de securitate, serviciile noastre nu pot fi utilizate de către minori, orice serviciu este permis doar persoanelor care au atins majoratul, adică vârsta de 18 ani. Minorii, pentru a utiliza aceste servicii,  trebuie să fie însoțiți de părinți sau de tutorele legal. Ca excepție, pot fi cazuri când furnizorul prevede altfel, dar, de regulă, majoritatea dintre aceștia nu permit minorilor accesarea serviciilor, fără însoțirea unui adult, de obicei, a părinților.

      Politica de confidențialitate va fi prezentată în limba română, iar la dorință, traduse în engleză, rusă, franceză, germană, italiană, precum și în alte limbi, după posibilitate. Versiunea originală va fi în limba română.

    Vă rugăm, consultați  Termenii și condițiile de utilizare, Politica de confidențialitate fiind parte integrantă a acestora.

Top Just SRL