Servicii imobiliare

Servicii juridice imobiliare

Serviciile juridice imobiliare sunt tot mai necesare în prezent. Din numele Companiei SRL „Top Just” (cât și din nume propriu, în calitate de specialist în asistență juridică cu o experiență de peste 17 ani, în special în servicii imobiliare, având o evoluție în carieră de la profesionist liber până la director al companiei înființate „Top Just” SRL, care are drept scop prestarea serviciilor imobiliare și juridice) putem comunica că piața imobiliară, atât în R.Moldova, cât și în România a suferit mari schimbări, începând cu atragerea mai multor investitori, și continuând cu apariția pe piață a unui număr considerabil de companii de construcții, înființarea mai multor companii imobiliare. Aceste transformări au dus la diversificarea ofertelor pe piață, semnalându-se, evident, și o majorare a ofertelor venite din partea Agențiilor Imobiliare.

Piața imobiliară

Credem că nu ar fi corect să catalogăm companiile de construcții în felul următor:

Companii
 • Cea mai bună companie la capitolul calitate de materiale;
 • Cea mai bună companie la capitolul economie;
 • Cea mai populară;
 • Cea mai inovativă;
 • Companie de construcții cu cea mai proastă calitate.

După cum observați, este complicat să spunem cu certitudine care este cea mai bună, dar important e să nu ajungem la cele mai proaste companii. Din această cauză, verificați istoricul companiilor, iar în cazul în care nu este posibil, adresați-vă unui specialist în domeniu, căutați un agent „al Dumneavoastră”.

Există mai multe semne de întrebare atunci când unele companii construiesc nu din investiții proprii, dar din resursele investite de D-voastră, ceea ce ar putea fi destul de riscant. Sunt și alte probleme pe care nu le puteți depista singuri, ca de exemplu restricții sau faptul că deja se află în procese de judecată. Și nu în ultimul rând, manifestați precauție să nu cădeți în capcana unora care, la prima vedere, vin cu oferte de prețuri foarte mici; aici ar putea apărea semne de întrebare la calitatea lucrării efectuate. Politica companiei ar fi bine să fie clară, transparentă, prețul corect conform celui declarat, iar suprafața conform celei înregistrate la serviciul cadastru.

Uneori, deși pare banal, apare discuția referitoare la clauzele contractuale, care sunt abuzive, fiind întocmite doar în favoarea companiei de construcții, iar investitorul încalcă legislația sau pune penalități doar clientului în caz de întârzieri de plată, nu și invers.

Nu semnați niciun contract până nu ați citit toate clauzele și sunteți de acord cu contractul de investiție, iar dacă nu vă este clară vreo clauză, este bine să mergeți la un specialist. Orice clauză se poate negocia.

Este important să verificați unde se construiește imobilul, dacă terenul este privatizat sau nu, dacă exista parcare sau este nevoie să cumpărați o parcare. În ultimul timp, din motiv că este mai greu de găsit teren, sunt construite parcări subterane.

Dacă abordăm subiectul referitor la preț, trebuie să menționăm că fiecare sector are un preț specific pentru m/p. Dacă acum 15 ani diferența de preț era puțin vizibilă de la un sector la altul, acum, uneori, observăm și prețuri duble, în funcție de sector. Tocmai de aceea, expresiile ,,vindem fără agenți”, ”mai ieftin, direct de la companii” nu își mai au rostul. E cunoscut faptul că noi, moldovenii, ne-am obișnuit încă din perioada sovietică să facem totul singuri, însă într-o societate modernă lucrurile stau altfel.

Pentru a avea siguranța investiției dumneavoastră, adresați-vă unui specialist. A investi fără a cere consultarea unui specialist chiar e o Aventură, desigur, fiecare din noi este în drept să aleagă. Noi, cei de la Proiecte noi, Top Imobiliare - brand al companiei SRL „Top Just” oferim servicii juridice generale, dar și servicii juridice imobiliare. Suntem implicați activ în tranzacții de achiziționare a diferitor obiecte de proprietate privată şi comercială şi acordăm consultaţii persoanelor fizice şi juridice privitor la toate aspectele legate de activităţile lor în acest domeniu. Destul de des, oferim asistență exclusivă, care asigură o asistență juridică de calitate, reprezentând interesele Dumneavoastră în negocierile cu companii de construcții, persoane fizice si juridice care vând sau închiriază imobile secundare, autorităţi, oferindu-vă cele mai bune soluții în domeniul financiar, fiscal, corporativ și alte domenii conexe.

Serviciile noastre în domeniul tranzacțiilor imobiliare includ următoarele:

 • suport juridic la încheierea tranzacţiilor de achiziţie şi vânzare a bunurilor imobile;
 • căutarea unui imobil în vederea locațiunii lui;
 • suport juridic în investițiile imobiliare;
 • căutarea unui imobil după criteriile specificate de D-voastră;
 • administrarea bunurilor imobiliare;
 • consultarea juridică la calificarea companiilor în grupul de risc;
 • consultarea impozitelor la tranzacțiile imobiliare;
 • efectuarea contractelor și verificarea contractelor de locațiune;
 • suport juridic în proiectelor de dezvoltare;
 • pregătirea contractelor, inclusiv elaborarea şi revizuirea contractelor de construcții, de investiţii şi alte modele de contracte;
 • soluționarea litigiilor la încheierea tranzacțiilor imobiliare.

Alte servicii legate de imobiliare.

Apelați-ne cu încredere! Majoritatea serviciilor sunt gratuite, dacă apelați și la cumpărarea/închirierea prin intermediul nostru. Și cel mai important aspect: avem contracte cu cele mai de încredere companii, care ne oferă aceleași prețuri, iar dacă găsiți mai ieftin la respectivele companii, în aceleași condiții, vă returnăm diferența.