blog-img

Are sens să faci reparație într-o încăpere pe care o închiriați? Cum să vă înțelegeți cu stăpânul? Ce trebuie să faci mai sau ce mai bine să eviți? Răspundem.

Înțelegiți-vă cu stăpânul

Să discutați despre perspectivele unei eventuale reparații este nevoie încă la nivel de contract. La ideal vă înțelegeți să îmbunătăți condițiile de trai din costul de arendă. Dar dacă stăpănul nu e gata la așa act de generozitate iar dumneavoastră oricum doriți să faceți schimbări, măcăr trebuie să aveți, principial, acordul stăpânului. Nu uitați să notați acest moment în contract.

Discutați tipul de reparație

În apartamentul închiriat are sens de făcut doar reparație cosmetică. În primul rând asta e mai rapid și mai ieftin. În al doilea rând, să trăiești în condiții de reparație capitală nu va fi plăcut pentru dumneavoastră. O chestie e atunci când te strădui pentru tine și pentru mult timp, iar alta e atunci când e pentru străini și pentru o anumită perioadă. Găsiți cea mai optimală decizie, în care veți putea să luați cu dumneavoastră cât mai multe obiecte când o sa vă mutați.

Cu străduințe și cheltuieli minime se poate de încleiat tapete noi, de vopsit tavanul, de întins linoleum sau de pus un covor nou și să schimbi plinta. De alte treburi mai bine să nu te apuci singur dar să încredințezi unui profesional (dacă ești stăpân vei fi gata să achiți munca lor).

Deci, să începem!

Pereții

Tapete noi – cea mai ușoară metodă pentru a da un aer mai ”fresh„ interiorului. De vinil sau din vlies/pe bază de flizelin pot fi spălate și sunt mai practice, dar costă mai mult cacele de hârtie. Buget limitat? Alege ultimele.

Pereții care nu sunt drepți pot fi mascați sub tapete cu structură reliefată. Tonurile deschise măresc vizual spațiul, iar fâșiile verticale ”ridic„ vizual podul.

Tavanul

Tavanul poate fi acoperit cu vopsea acrilică sau alchidice sau de încleiat cu tapete într-o culoare deschisă. A doua este mai sigură pentru obiectele din jur dar trebuie mai multe instrumente.

Podeaua

Se poate de întins linoleum, este ușor de spălat. Podeaua de lemn poate fi vopsită, parchetul se poate de dat cu lac. Dacă nu dorești tare mult să-ți bați capul, pur și simplu întinde un covor frumos.

Ferestrele

Să schimbi ferestrele este: scump, de lungă durată și cu multă mizerie. Care e soluția? Cumpără perdele noi și niște ghivece pentru plante. Vă veți muta – o să puteți să luați totul cu dumneavoastră.

Mobila

Dacă stăpânul nu e de acord să schimbe mobila de la bucătărie, încercați să înnoiți dulapurile de la bucătărie după fantezia dumneavoastră. Cumpărați și puneți mânere noi. Dar nu aruncați pe cele vechi – dacă stăpânii nu vor aprecia munca dumneavoastră, o să puneți totul la loc când o să vă mutați. Frigiderul și ușile de la dulăpioare pot fi acoperite cu peliculă autocolantă decorativă.

Baia

Cel mai dificil punct din program. Să punem plăci ceramice putem și de sinestătător. Dar aceasta va avea nevoie de anumite instrumente și răbdare, și de câteva zile de discomfort cotidian.

Dacă să schimbăm plăcile nu intră în planurile dumneavoastră, încercați să măriți comfortul prin alte metode. De ex. Să cumpărați un nou stropitor pentru baie și perdele noi pentru baie.



Publicat: 16 martie 2017

Comentarii