blog-img

Problemele de orice fel cu colegul de apartament mereu au fost stresante. Să ai un coleg de apartament nu este o sarcină ușoară, dar este o cale pentru a plăti o sumă mai mică pentru închirierea imobilului. Dar să trăiești cu o persoană sau mai multe poate fi o sarcină descuranjantă când realizezi câte obiceiuri diferite au oamenii. Devine mai rău când sunt implicați și iubiții. Câteodată când locuiești cu o persoană care se află într-o relație ar părea că trăiești cu un cuplu. Sunt câteva căi pentru a evita situațiile incomode cu iubiții. Mai jos sunt câteva sfaturi pentru ca tu și colegul tău de cameră să aveți cea mai extraordinară viață împreună.

SPUNE CEVA

Ideea că cea mai bună politică este onestitatea e adevarată. Vei fi mult mai fericit dacă vei fi sincer cu colegul de cameră despre necesitățile tale. Dacă descoperi că nu te simți comod când ai zile în șir oaspeți nechemați, vorbește despre aceasta. Desigur trebuie să fii înțelept când vei discuta despre aceasta, nu e nevoie să dai buzna în cameră și să fugărești toți oaspeții. Găsește un moment când sunteți în doi și spune ce te deranjează.

Începe cu o discuție ca: “Hey, iubitul/a tău/ta este deja aici de câteva zile, nu am nimic contra lui/ei dar prezența lui/ei devine deja incomodă pentru mine. Chiar aș dori ca el/ea să plece cât mai degrabă să rămânem iar doar noi.” Aduce chiar o listă cu motive de ce oaspetele îți provoacă suferințe. Fii deschis pentru întrebări și pregăteș-te ca colegul de cameră să înceapă să se apere. Păstrează calmul și nu vei fi învins în această situație. Asta nu înseamnă să fii inactiv, fii asertiv și susține-ți punctul de vedere.

„Eu nu am vorbit cu colegul de apartament despre Ana și frustrarea mea s-a mărit în timp. Ana a plecat și am observat că eu mereu am fost enervat pe colegul meu pentru lucruri mici. Nu lăsați tensiunea să crească.”

CAUTĂ UN COMPROMIS

Pericolul de ați confrunta colegul de apartament este că situația poate deveni mai complicată. Tu poți să ceri ca iubitul sau iubita să vină mai rar în ospeție dar această neclaritate poate crea o mulțime de întrebări adiționale.

Cum adică mai rar? Trebuie să-mi fac griji când el sau ea va veni în ospeție? Va fi incomfortabil când el sau ea va înceta să mai vină? Evită să fii neclar oferă sugestii sau compromisuri. De ex. Poți să propui ca oaspetele să rămână doar peste noapte sau ca colegul de apartament să se ducă de câteva ori pe săptămână la iubita sau iubitul acasă.

În plus, lasă ca colegul de cameră să înțeleagă că tu nu urăști oaspetele lui(atâta timp cât e adevărat); doar că tu nu închiriezi cu acea persoană dar cu el.

Uraaa, acum știi cum să repari problemele care apar și veți putea avea o convețuire extraordinarăPublicat: 16 martie 2017
Share

Comentarii