blog-img

A venit momentul să te muți într-o casă nouă, asta înseamnă că trebuie să ții cont de unele aspecte destul de importante pentru a găsi locuința visurilor pentru tine și cei dragi ție. Deși nu e un lucru atât de simplu să cauți o casă de locuit pentru familia ta și nevoile acesteia, există anumite recomandări care ți-ar putea prinde bine. Top Imobiliare Grup îți vine în ajutor cu o listă de recomandări, la ce detalii ar trebui să fii atent pentru a găsi locul perfect pentru tine și familia ta:
  1. Modalitatea de a achita pentru locuință
Este știut faptul că pentru a achiziționa o casa ai nevoie de o sumă considerabilă de bani. Dacă nu ai posibilitatea să vinzi o proprietate pentru a plăti doar o diferență de bani, mai mult ca sigur vei avea nevoie sa apelezi la un credit imobiliar. Dar, din păcate există credite păguboase, așa că trebuie să ai mare grijă.
  1. Optezi pentru o locuință nouă sau veche?
Atât apartamentele noi cât și cele situate în blocuri vechi prezintă anumite avantaje. E bine să iei în calcul cât mai mulți factori. Nu uita însă: un apartament vechi își pierde inevitabil valoarea de piață de la an la an. Ar trebui schimbate instalațiile electrice și sanitare,  iar materialele din care a fost construit blocul se învechesc și se uzează și ele. O casa nouă însă își poate păstra valoarea de piață pentru încă 30 de ani înainte, astfel încât achizițioarea casei poate fi considerată drept o investiție pentru viitor sau un mod de a pastra eficient o sumă considerabilă de bani.
  1. Ce sector alegi?
Topul regiunilor din Chișinău cu cele mai accesibile locuințe este alcătuit din sectoarele: Ciocana, Botanica (zona Aeroportului) și Sculeni. În aceste zone prețurile au mai scăzut, iar dezvoltatorii în imobiliare s-au grăbit să construiască numeroase ansambluri de vile și blocuri cu apartamente. E normal ca preturile să fie mai mici decât în centrul orașului.
  1. Atenție la infrastructură
Un aspect care nu trebuie neglijat atunci când îți cauți un loc de trai, în special în orașele mari este distanța până la serviciu. Este foarte important să alegi o locuință care ți-ar facilita accesul la transport sau la o șosea și ți-ar permite să ajungi acolo unde ai nevoie fără mari dificultăți. Alte aspecte semnificative sunt : prezența în apropiere a diferitor magazine, centre comerciale. In cazul în care ai copii, interesează-te de dacă există o școala de calitate în apropiere sau o zonă verde pentru a te recrea.
  1. Siguranța: factor-cheie pentru orice familie
Deși puține persoane se gândesc la acest aspect atunci când îți aleg o locuință, siguranța familiei nu este deloc de neglijat. Ai grija să te informezi foarte bine în ceea ce privește zona unde urmează să te muți! Verificând rata infractionalității în acest sector ai putea să-ți dai seama cât de sigur e pentru o femeie să mearga singură noaptea sau pentru un copil care vine seara singur de la meditații. Luând în calcul recomandările de mai sus, Top Imobiliare Grup îți dorește spor în căutarea locuinței de vis!  


Publicat: 17 aprilie 2018

Comentarii

Nu ați găsit ce căutați?

Completați cererea de mai jos și noi vom avea grijă să o satisfacem în cel mai scurt timp.