blog-img

Dacă aveți probleme cu diferite insecte ca: gândaci, muște, țânțari și furnici există anumite trucuri mai ieftine și care nu va dăuna sănătății dumneavoastră. De exemplu cunoaștem deja bine că naftalina sperie moliile iar busuiocul muștele. Pentru a pune în aplicare aceste trucuri ar trebui să iei câteva măsuri de prevenire:
  • Găsește ascunzătoarea insectelor (celor care se află în spații mici și întunecoase). După ce le găsești curăță bine aceste locuri.
  • Păstrează casa în curățenie, în special nu lăsați să se adune vesela nespălată cât un munte
  • Gunoiul nu îl lăsați mai mult de 48 de ore
  • Evitați să lăsați mâncarea neacoperită
  • Nu țineți hainele de lână în dulap lângă celelalte haine.
  1. Pentru îndepărtarea moliilor puneți naftalină sau cedru în dulap
Puteți să ungeți cu ulei o dată pe săptămână, ușile și umerașele șifonierului. Puteți să agățați și săculețe cu lavandă. Veți avea dublu profit- veți ține la distanță moliile și veți oferi un miros plăcut hainelor. Sunt folositoare la fel și: menta, ginsengul, rozmarinul, piper, cimbru sau acele de brad, cojile uscate de portocală. Frunzele de nuc, de pelin, mușcată și leușteanul uscat la fel alungă moliile și împiedică înmulțirea lor.
  1. Muștele nu iubesc busuiocul
Puteți să faceți rost de un buchețel de busuioc pe care să îl țineți lângă fereastră. La fel muștele nu iubesc menta și levănțica. Puteți să le plasați în casă cu încredere. Veți împrospăta aerul și veți alunga și muștele.
  1. Împotriva furnicilor puteți utiliza sare și praf de copt
Presărați praf de copt la colțurile ușilor și pe lângă pereți, unde ați văzut că vin furnici. Înmuiați o bucată de pâine în acid boric (se găsește în farmacii), apoi așaz-o pe un capac de borcan. Aceasta îi va omorî. Puteți folosi și sare de lămâie sau chiar felii de lămâie, sare, boia iute sau praf de chili în locurile unde observați des furnici. Frunzele proaspete de roșii la fel le îndepărtează.
  1. Țânțarii sunt speriați de frig și bețișoare parfumate
În primul rând ar fi bine să avem o plasă la geam, ca să le împiedicăm să intre în casă. Altă metodă este să pornim aparatul de aer condiționat la o temperatură joasă și să lăsați geamul deschis o perioadă. Frigul îi sperie pe aceste insecte. Mirosul de la frunzele de nuc arse la fel îi îndepărtează. Pentru același efect puteți utiliza și bețișoare parfumate.
  1. Acidul boric omoară gândacii de bucătărie iar frunzele de dafin îi îndepărtează
Puteți utiliza acidul boric la fel ca în cazul furnicilor. Împrăștiați foi de dafin prin bucătărie. Gândacii nu iubesc mirosul  lor și evită zonele care miros așa. Folosiți mai bine aspirator cu saci de unică folosință în loc de mătură pentru a nu împrăștia ouăle lor prin casă. Picurați pe bucăți de vată 6 picături de ulei esențial de lavandă. Plasați-le peste tot, mai ales în dulapuri, și reînnoiți-le zilnic. Aceasta este o metodă ușoară pentru a scăpa de gândaci. Puteți face un amestec de bicarbonat de sodiu și zahăr prin adăugarea în părți egale a elementelor și apoi să-l presărați în apropierea zonelor infestate. Gândacii care se vor hrăni cu acest amestec vor muri, deoarece bicarbonatul de sodiu reacționează cu acidul din stomacul lor și îi umflă. Gândacii putem să îi numim cei mai periculoși din această listă căci sunt purtători de infecții. De aceea în cazul lor trebuie să scăpăm cât mai rapid.


Publicat: 29 mai 2017
Share

Comentarii