blog-img

De calitatea pozelor în mare depinde de cât de repede o să puteți da în chirie imobilul. O statistică confirmă că proprietatea fotografiată profesional se închiriază în 4-5 zile, iar dacă pozele sunt amatoare este nevoie de așteptat aproximativ 3 săptămâni. Cum să fotografiați în așa fel că să accentuați plusurile și să nu strice prima impresie despre imobil? La modul ideal ar fi bine să invitați un fotograf de interior. Nu veți dorință sau destule resurse, atunci vă învățăm cum cu puterile proprii să faceți față.  

Nimic în plus

Atunci când persoana se uită la poze trebuie să-și imagineze că el este stăpânul apartamentului. Acesta este un truc psihologic foarte important, la care foarte puțini se gândesc. Înainte de sesiunea foto, obligatoriu luați lucrurile care sunt de prisos: magneții de pe frigider, litiera pisicii, pachetele cu obiectele stăpânilor anteriori, fotografiile și posterele de perete.

Curățenia

Un spațiu curat este plus 100 la imaginea apartamentului. Spălați ferestrele, perdelele și tehnica sanitară și de uz casnic. Fiți atenți să curățiți orice urmă de la animale sau copii.

Tehnica

Străduiți-vă să găsiți aparat de fotografiat cu obiectiv de unghi larg (de ex. la iphone este anume așa obiectiv) și un stativ, ca să plasați aparatul la o distanță egală de la podea și tavan. Dacă nu aveți stativ așezați-vă pe scaunul întors, cu coatele pe spetează și fotografiați așa.

Iluminarea

Fotografiați când lumina e difuză și slabă: într-o zi posomorâtă sau la apus. Când lumina e foarte puternică, pozele se primesc cu contrast puternic. Vă place cum arată apartamentul dumneavoastră într-o zi senină? Faceți o poză de atmosferă cu soarele care se vede din perdele, ca să fie ca un bonus, dar nu unica poza din cameră. Și nu fotografiați contra luminii, veți primi o pată de lumină pe geamuri și umbre împrejur.

Unghiurile

Numaidecât gândiți-vă la compoziție: în cadru trebuie să nimerească ce este mai important. În dormitor este o fereastră mare? Alegeți așa un unghi în care să se vadă această fereastră. Iar fotografia unui unghi de perete pustiu cu un aparat de aer condiționat în prim plan va fi în plus deja. Aveți grijă de estetica pozei: aranjați paturile, închideți capacul de la WC, luați prosoapele umede de pe uscătorie. Pereții trebuie să fie verticali iar podeaua și tavanul orizontale. Nu fotografiați camera de sus sau de jos. Distorsiunea vizuală a spațiului creează disconfort psihologic. Puteți să faceți și pe lângă toate pozele existente și o poză de panoramă dacă doriți.   Așa e bine:   Așa nu e foarte bine:

Fotografiați din prima bine

Este un punct foarte important. Nu sperați la post editare: dacă cadrul nu s-a primit mai încercați încă o dată până să se primească. Nu exagerați cu retușarea, dar se permite să faceți imaginea mai clară cu „Sharpening-ul” și să măriți intensitatea culorilor se permite. Și nici de cum să nu desenăm prin Photoshop detalii inexistente, aceasta nu va fi sincer față de client. Încă o dată: nu ascundeți defectele. Dacă ceva nu e în regulă cu mobila de ex. lăsați aceasta să fie clar din prima. Astfel veți economisi timpul dumneavoastră și a arendatorului. Așa veți ști precis că clientul chiar e interesat de apartament dar nu de niște iluzii. Bonus: Cel mai bine fotografiați la lumina zilei, iar pentru a oferi o atmosferă mai rezidențială pozei, puteți să puneți în baie niște ștergare pufoase iar pe masa de la bucătărie o farfurie cu fructe!


Publicat: 7 iunie 2017

Comentarii