blog-img

 

Evoluția în domeniul construcțiilor este un lucru evident, fiind utilizate noi materiale, tehnologii mai avansate, se impun cerințe diferite. Dintre toate materialele de construcții, piatra și-a dovedit calitățile deosebite încă de prin Evul Mediu, demonstrând o rezistență uimitoare în timp. În prezent sunt construite tot mai multe blocuri noi, pentru a satisface cerința aflată în creștere de pe piață. Întrebările: care companie de construcție este cea mai bună? sau oare care blocuri sunt de calitate  superioară în raport cu altele? sunt la ordinea zilei.

În goana după prețuri mici nu trebuie să ținem cont de aspectul calitativ și să nu uităm, de asemenea, că locuim într-o zonă seismică. Prin urmare, alegerea unui imobil solicită atenție, informare și responsabilitate.

Noi, proiectenoi.md ne specializam în vânzări ale apartamentelor noi în construcție sau finisate, cu prețuri direct de la cele mai bune companii de construcții sau de la partenerii noștri care au contract direct cu constructorii, oferind și servicii juridice imobiliare.

Vrem să insistăm, în acest articol, asupra blocurilor edificate dintr-un material natural, durabil și ecologic – piatra. Pentru a vă convinge despre calitatea acestora vom specifica mai multe avantaje care pledează în favoarea pietrei ca material pentru blocurile locative. Să le luăm pe rând!

Din punct de vedere istoric, blocurile din piatră în R. Moldova sunt construite  încă înainte de perioada sovietică, dar sunt cunoscute în special casele staliniste, care s-au dovedit a fi călduroase și rezistente la cutremure. Cea mai mare popularitate în Uniunea Sovietica au avut-o blocurile cu  5 etaje din cotilet. Și în prezent există companii de construcții care folosesc piatra; aceasta este tăiată direct la dimensiunile dorite.

Blocul de calcar (cotilețul) este o materie creată de natură, cu structură poroasă de proveniență minerală, ce se găsește din belșug în lume și nu conține substanțe toxice în componența sa. Cotilețul fiind răspândit în special pe teritoriul Republicii Moldova, a fost și este recomandat datorită unui șir de calități precum:

1. Longevitate

Printre primele avantaje ale pietrei se numără rezistența în timp. Construcțiile de acest tip au un termen de exploatare de zeci de ani, fără a fi necesare lucrări de reparare și renovare. Pentru a exemplifica, e simplu să ne amintim de blocurile din perioada lui Hrușciov, care au longevitate de peste 60 de ani.

2. Rezistența la seisme

O altă trăsătură semnificativă este siguranța pe care o asigură piatra. Deși cutremurele se încadrează în șirul fenomenelor naturale aproape imposibil de prevăzut, un lucru este sigur: exista zone cu activitate seismică mai ridicată, cum e la noi în țară. Chiar și atunci când abia resimțim un seism, acesta poate afecta integritatea structurală a unei construcții. Prin implementarea unor tehnologii de construcții corecte se poate obține o rezistență a blocurilor la seisme destul de mari.

3. Rezistența la foc

O construcție din piatră oferă un grad sporit de securitate și în fața pericolelor de incendii, datorită rezistenței la foc pe care o posedă, ceea ce este un plus considerabil pentru locatarii casei.

4. Izolare fonică

Blocurile din carcase de piatră posedă o izolare fonică înaltă, astfel că nu veți fi deranjat de suntele din exterior, de gălăgia vecinilor, dar nici dvs. nu veți fi auzit de alți locatari. Datorită structurii sale, cotilețul minimalizează trecerea sunetului prin perete și oferă o izolație fonică de invidiat nu numai față de exterior, ci și între odăile locuinței.

5. Material care „respiră”

Piatra, având o structură poroasă, permite menținerea unei microclime prielnice în încăpere, precum și a unei temperaturi confortabile. Pereții din piatră au proprietatea de a respira.

6. Material ecologic

La moment, o construcție sustenabilă este cea mai inteligentă soluție pentru orașul în care trăiești, pentru mediul înconjurător, pentru economia țării, dar și pentru propriul buzunar. Cotilețul fiind un material natural, e prietenos cu mediul ambiant, iar casele construite din acesta sînt considerate „sănătoase”.

Apreciere din partea „TOP JUST” SRL

O companie de construcții, care valorifică din plin piatra ca material pentru edificarea blocurilor, și pe care o recomandăm cu toată încrederea este GONVARO-CON.

Având la activ, un număr impresionant de blocuri locative date în exploatare, precum și participarea în diferite proiecte cu menire socială, remarcăm responsabilitatea și calitatea prin care se distinge această companie de construcții.

Directorul companiei, Postolachi Pavel a fost desemnat „Omul anului 2016” la categoria Construcții și imobiliare. Am rămas frapat de simplitatea acestui om și, totodată, de seriozitatea de care dă dovadă în verificarea personală a construcțiilor, de grija față de omul de rând, de multe ori discutând personal cu fiecare client în parte pentru a găsi o soluție, chiar dacă deține funcția de Director General.

Fiind o companie de construcţii şi reconstrucţii capitale, întreprinderea dispune de toate elementele necesare executării de construcții durabile și eficiente – poate construi orice. „Gonvaro-Con” oferă un sistem integrat de lucrări și servicii, printre care construcție și montaj, terasament, electromontare, construcția și reparația apartamentelor (apartamente la cheie), servicii de design, elaborarea schiţelor de proiect, distribuirea materialelor de construcție, executarea fațadelor, a construcțiilor metalice, a geamurilor din PVC, a lucrărilor legate de apeduct și canalizare etc.” www.vipmagazin.md

Toate acestea ne fac să apreciem realizările companiei și să o recomandăm, fără niciun fel de dubii, clienților noștri. În același timp, dorim să aducem la cunoștința clienților noștri că în prezent sunt și alte companii de construcții care construiesc bine, calitativ, astfel încât fiecare proprietar de locuințe noi să se poată bucura de confort și siguranță.

Dacă doriți să aschiziționați un imobil în bloc nou, vom fi bucuroși să vă asistăm juridic, absolut Gratuit pe platforma proiectenoi.md

„Top Just” SRL

Ermurachi IgorPublicat: 17 martie 2019

Comentarii