blog-img

Unul din scopul omului în viaţă constituie să aibă casa lui proprie. În condiţiile  lumii contemporane, putem singuri să construim o casă sau să o cumpărăm. Însă, în unele situaţii această cerere este imposibilă, atunci,  în ajutor vine – chiria. Deci, vom enumera câteva avantaje să alegem chiria.
  1. Poţi să-şi schimbi locul de trai când doreşti
Atunci când stai în chirie, schimbarea locuinţei din diferite motive e mult mai simplă decât să o vinzi pe actuala şi să procuri altă casă într-un loc nou. De ex. când îţi muţi locul de muncă în alt oraş, sau când nivelul salariului creşte sau se micşorează (pentru a alege o locuin’ă mai scumpă şi respectiv mai ieftină). Sau schimbi locul de trai atunci când eşti nemulţumit de vecini sau cartier etc.
  1. Poţi să împarţi chiria
Ştim cu toţii că probleme financiare uneori ne dau bătăi de cap, respectiv un coleg de cameră sigur ne poate salva. În acest sens, împreună putem împărţi chiria şi serviciile comunale. Este o economie foarte bună.
  1. Problemele casei sunt ale proprietarului
De ex: Când apartamentul are nevoie de o renovare sau reparaţie, sau când sunt nevoie să fie schimbate obiectele electrocasnice. Alt exemplu este şi atunci cînd trebuie renovat blocul, aici proprietarul achită singur, dar poţi interveni şi tu din banii care îi dai pentru gazdă.
  1. Chiria se include în cheltuielile de consum
Adică nu este nevoie să luăm un credit pentru chirie. Deci, alegem chiria în funcţie de buzunare!!
  1. Glumă: Eşti spion şi nu doreşti să-ţi divulgi identitatea!!!


Publicat: 7 martie 2017

Comentarii