blog-img

Scopul final al deschiderii unei afaceri sau a unei investiții financiare de obicei este: să avem câștig o anumită sumă de bani care la un moment dat ne-ar permite să nu mai muncim. Cunoaștem toți că pentru așa succese este nevoie de multă muncă și străduință. Timpul alocat la fel trebuie să fie pe măsură. Fiecare care începe orice gen de business cunoaște că trebuie să jertfească din timpul personal.

Minutele și secundele sunt resurse prețioase ce nu pot fi irosite. Așa că ei iși stabilesc obiective și le urmăresc cu pasiune. Oamenii de succes par a se uita mai puțin la TV (și să joace mai puține jocuri pe calculator) decât cei fără succes, de exemplu. Nu este nimic în neregulă, dar pierd timp valoros pe care l-ar putea folosi citind, exersând sau participând la un curs de dezvoltare.

Să ne întoarcem la bani! Din suma totală de bani pe care o deții trebuie să iei în calcul inflația și taxele care trebuie plătite la stat.

Când vorbim despre investiții, să deții o proprietate sau mai multe proprietăți imobiliare este o decizie bună chiar pe timp de criză. De ce?

Pământul este o resursă finită. Oamenii mereu vor avea nevoie de loc pentru trai, lucru, distracție. Aici în joc observăm că vine cererea și oferta existentă.

Domeniul imobiliar a adus mulți oameni simpli la nivelul de milionari. Iar dacă te bate gândul să faci și tu investiții în domeniul imobiliar, uite ce trebuie să cunoști.

1. Care sunt obiectivele din punct de vedere financiar?

Ce așteptări ai în urma procurării unei proprietăți? Ceea ce vei realiza prin achiziție o să te apropie de dorințele tale?

Cum am mai remarcat, dezvoltarea unei afaceri necesită timp și bani, iar imobiliarele nu fac excepție de la regulă.

Deci dacă ai o sumă de bani agonisită, asigură-te că vei aloca destul timp în alegerea proprietății. Care va corespunde bugetului și va duce mai rapid spre îndeplinirea dorințelor noastre.

2. Nu este nevoie să cheltuiți o avere pe cursuri și cărți de specialitate

Nu vă duceți în eroare, să vă îmbogățiți cunoștințele este nevoie, dar un raft în biblioteca dumneavoastră o să fie de-ajuns. Dacă veți avea cunoștințe solide în imobiliare drumul spre succes o să fie mai ușor.

Ar trebui să vă creați o obișnuință să citiți mereu site-uri din domeniul imobiliar. Însă informația este foarte multă, iar când citiți și observați că datele se repetă doar că mai sunt 2-3 elemente noi atunci înseamnă că deja cunoașteți de-ajuns. Însă uneori aveți impresia că tot parcurgând informație din lumea imobiliară o să găsiți o cheie de succes care vă va îmbogăți rapid. Dar deodată ce observați că informația vă este cunoscută tot mai des, trebuie să spuneți-STOP și să reveniți în lumea reală și să treceți la punctul 3.

3. Vizitează mai multe proprietăți imobiliare

Ce altceva ar putea să vă facă să simțiți pulsul imobiliar decât o vizită pe teren. Și mare atenție nu vă avântați să cumpărați prima proprietate pe care o vedeți.

2 Greșeli importante pe care le fac investitorii:

- Cumpăra imobilul care le place

- Cumpără proprietatea pentru că nu sunt dispuși să analizeze piața imobiliară și de a mai vedea ce mai există.

Trebuie să reții că cumperi proprietatea din perspectiva rentabilității investiției dar nu că veți locui acolo. Deci nu e nevoie să vă fie pe plac. Trebuie să fie profitabilă din punctul de vedere dacă doriți să o revindeți sau să o închiriați. După ce ați analizat toate ofertele de pe piață, analizați toate beneficiile financiare. Apoi restrânge ofertele. Acest exercițiu te va ajuta să faci alegerea cea mai avantajoasă.

4. Nu așteptați oferta minune

Vizualizând foarte multe proprietăți veți cădea în extrema opusă: să amâni luarea deciziei de a achiziționa.

Dacă veți amâna mereu să achiziționați sub pretextul că nu ați găsit oferta potrivită s-ar putea să pierzi mai mult decât dacă ai fi cumpărat o oferta mai puțin tentantă pentru tine, ca să o pui la treabă pentru tine să producă bani.

Concluzie: Dacă găsești oferta care îndeplinește majoritatea criteriilor nu sta pe gânduri și achiziționează. Așteptând „oferta minune” s-ar putea să pierzi multe oferte de venit.

5. Analiza financiară amănunțită

Lăsați cifrele să vorbească. Analizați oferta doar din punctul de vedere a cifrelor. Dacă veți analiza doar din perspectiva cifrelor fără a lua în calcul sentimentele astfel o să fie mai ușor să refuzi și să alegi ceva mai profitabil.

Găsiți timp pentru o analiză detaliată a proprietății. De la istoricul ei până la date reale. Aflați distanțele față de punctele importante din oraș.

Vezi cu cât o să închiriați mai departe și cu cât o să o puteți vinde mai departe în funcție de potențialul zonei respective.

Luați în calcul taxele și impozitele plus dobânda de la bancă dacă decideți să luați un împrumut.

6. Găsește vânzători nerăbdători să încheie tranzacția

Cum se poate de realizat așa ceva? Când veți găsi un imobil potrivit interesați-vă de când e scos la vânzare? Cum a evoulat prețul până în prezent?

Dacă prețul imobilui este neschimbat de un an, și el încă e nevândut atunci proprietarul ține la preț și negocierele nu vor aduce mari succese.

Iar dacă prețul scade pe parcursul anului atunci proprietarul e nerăbdător să scape de imobil și va dispus să accepte cu mai mare probabilitate prețul dumneavoastră.

Concluzie finală!

Deținerea uneia sau a mai multor proprietăți imobiliare iți poate asigura stabilitatea financiară pe care o dorești. De asemenea, ea poate veni la pachet cu acele venituri pasive după care toată lumea tânjește, în cazul în care o dai în chirie.

Trebuie însă să gândiți lucid cu capul pe umeri. Afacerile imobiliare sunt afaceri de lungă durată. Iar achiziția unui imobil este doar primul pas în drumul lung spre o afacere prosperă.



Publicat: 5 iunie 2017

Comentarii