blog-img

 

Cel mai important operator turc de telefonie mobilă Turkcell va vinde unitățile sale în Kazahstan și Republica Moldova în acest an, a declarat directorul executiv al companiei, Kaan Terzioglu conform sursei http://impacttv.md/turcii-scot-moldcell-ul-in-vanzare/.  Se face asta, oare, cu scop comercial sau din cauza unor nereguli de pe piața autohtonă?

Conform http://moldova24.net/topul-companiilor-din-moldova-cu-cele-mai-multe-plangeri-de-la-clienti-in-2017/ și altor surse, lider la capitolul plângeri din partea clienților sau, cel puțin, una dintre companiile care a primit cele mai multe petiții, este cea mai mare companie de telecomunicații „Moldcell” SA, înregistrând peste 33 de petiţii care referă la servicii de telefonie mobilă.

Cu toate că sursa prezintă date din anul 2017, credeți că s-a schimbat ceva de atunci? Noi, SRL „Top Just” ne-am confruntat în ultima perioadă, mai exact pe parcursul anilor 2018-2019,  cu reprezentanți neprofesioniști, servicii netransparente, iar cel mai grav: cu incompetența în domeniul juridic a mai multor reprezentanți. De asemenea, semnalăm despre efectuarea, în mod repetat, a unor contracte cu date eronate, în care s-au depistat nereguli grave, spre exemplu la achiziția unor telefoane, urmau a fi achitate sume considerabile în plus. Chiar dacă aceste nereguli  au fost demonstrate, chiar dacă au fost rectificate erorile, trebuie să subliniem că mereu apar altele, neregulile persistă în continuare.

Cel mai grav este că, încălcând drepturile clienților, acești operatori ne exploatează în continuare și ne ademenesc cu prețuri foarte bune, dar cu contracte și plăți înșelătoare. Pare incredibil , dar totuși mai persistă cazuri de acest gen: poți să-ți achiziționezi un telefon de valoare mare, iar mai târziu poți fi surprins (nu chiar plăcut) că  ai de achitat nu 18 luni, dar 24 de luni  sau chiar mai mult.

Dar ce e de făcut dacă avem mai multe telefoane mobile sau abonamente?

Sunt câteva întrebări care se cer a fi puse:

Ați încercat să mergeți în vacanță și să comparați factura cu cea din UE sau cunoașteți care sunt costurile pentru date mobile în comparație cu țările din UE ?

Cred că nu este necesar de comentat!

 

05.03.2019

Ermurachi Igor

 

 Publicat: 5 martie 2019

Comentarii

Nu ați găsit ce căutați?

Completați cererea de mai jos și noi vom avea grijă să o satisfacem în cel mai scurt timp.